Kamenné planety > Mars > O projektu MDRS

O projektu MDRS

Úvodem

Základna Mars Desert Research Station byla uvedena do provozu 7. února 2002. První pracovní posádka byla pod vedením předsedy Mars Society Robertem Zubrinem (od 7. do 14. února), od 14. do 21. února převzal velení ředitel Mars Society Missin Support Tony Muscatello.

Obsluhy stanice se také zúčastnil ředitel projektu Frank Schubert, v první polovině střídání, který byl vystřídán geologem Prof. Andrew de Wet z Franklinského a Marschalovo kolegia, který se pobyl od 13. února do 2. března.

Další členové, kteří se zúčastnili v první operační skupině, která zde byla od 7. do 21. února zahrnovala: geolog Jennifer Heldmann z University of Colorado, biolog a advokát Dr. Steve McDaniel z Technology Litigators Inc, biolog Troy Wegman z Mayo Clinic a aerokosmický inženýr Heather Chluda z Boeing-Rocketdyne space shuttle program.

Společně se základnou Flashline Mars Arctic Research Station, která se nachází na Devonském ostrově v Kanadě, slouží k vytvoření ročních podmínek, které se nacházejí na Marsu.

Základna Mars Desert Research Station
Základna Mars Desert Research Station umístěná na poušti severozápadně od Hanksville v Utahu. Snímek byl pořízen v době, kdy vrcholilo dokončení základny.

Prvnímu pracovnímu cyklu předcházelo první zahajovací kolo, které byl veden Annou Paulson, která zde strávila Vánoce 2001 a druhé, které vedl v průběhu posledního víkendu ledna 2002 Frank Schubert

Druhý pracovní cyklus začal 21. února a běžel až do 7. března. Zařízení poté bylo na 4 dny vypnuto, kdy se nainstaloval podporný systém "pro život ve skleníku" a následovala série čtrnáctidenních cyklů, které začaly 10. března a pokračovali až do 7. května.

Základna Mars Desert Research Station
Detailnější pohled na základnu Mars Desert Research Station. Stanice je válcová budova o průměru 8 metrů, se dvěma patry, umístěná na přistávacích vzpěrách.

Stanice by měla pomoci při testování a vývoji nástrojů, technologií, strategie průzkumu cizí planety i výběru nejvhodnější konstrukce samotné základny a členů její posádky tak, aby případná lidská výprava na Mars byla co nejvíce efektivní.

Stránka byla naposledy editována 15. ledna 2010 v 19:41.
Stránka byla od 15. 1. 2010 zobrazena 3584krát.

Vytištěno ze stránky projektu Planety (astronomia.zcu.cz/planety/mars/1259-o-projektu-mdrs)
Nahrávám...